Gastouderopvang

Gastouderopvang onderscheidt zich van andere vormen van kinderopvang door de “huiskamersfeer”. Vooral voor baby’s en hele jonge kinderen is dit belangrijk omdat het heel herkenbaar voor hen is. Ook worden ze steeds door dezelfde gastouder opgevangen en verzorgd, wat rustig en prettig is voor uw kind.
In een crèche hebben kinderen vaak te maken met wisselende leidsters en grote groepen. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat dit erg stressvol kan zijn voor uw kind.(Lees hier meer over dit onderzoek)
Met opvang door een gastouder heeft uw kind een veilige en geborgen vorm van opvang.

Gastouderopvang is kleinschalig en informeel. Meestal vindt de opvang plaats bij de gastouder thuis, maar de opvang kan eventueel ook in uw eigen huis plaatsvinden. Er zijn tijdens de opvang niet meer dan 6 kinderen aanwezig, inclusief de eigen kinderen van de gastouder. Het is vertrouwd, u zult merken dat u en uw kind al snel een persoonlijke band krijgen met uw gastouder.

Met gastouderopvang is het mogelijk om met allerlei wensen van de ouders rekening te houden. Zo kan bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de levensbeschouwing, afspraken rondom televisie kijken en computerspelletjes, eet- en slaapgewoontes van het kind.
Bovendien is de opvang ook een flexibele vorm van kinderopvang. Een gastouder kan vaak op wisselende tijden opvangen. Opvang in het weekend, ‘s avonds en zelfs ‘s nachts behoort bij veel gastouders tot de mogelijkheden. U kunt de opvangtijden, eventueel per maand of zelfs per week, in overleg met de gastouder vaststellen.

Gastouderbureau “Ma d’r Lief” helpt u bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Het is belangrijk dat u zich vertrouwd voelt bij de gastouder van uw kind. Het kan daarom prettig zijn als de gastouder een bekende is, bijvoorbeeld opa/oma, een buurvrouw of een goede bekende. Als er in uw kennissenkring geen gastouder te vinden is, zoekt gastouderbureau “Ma d’r Lief” een gastouder voor u.

En…niet onbelangrijk: wist u dat gastouderopvang in de meeste gevallen voordeliger is dan andere vormen van kinderopvang?

Gastouderopvang van Gastouderbureau Ma d’r Lief vindt u in de omgeving van Harderwijk, Nunspeet, Hulshorst, Vierhouten, Elspeet, Doornspijk, ‘t Harde, Elburg, Oldebroek, Hierden, en Putten