Kwaliteit

De kwaliteit van de kinderopvang is natuurlijk erg belangrijk. Bij Gastouderbureau Ma d’r Lief hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan. Niet alleen hebben al onze gastouders een diploma voor Helpende Zorg en Welzijn (of een gelijkwaardig diploma), ook hebben zij een cursus EHBO bij kinderen gedaan. Daar stopt de begeleiding niet. Als een gastouder kinderen opvangt, kan er blijvend op Gastouderbureau Ma d’r Lief gerekend worden. Onze consulente staat ook dan klaar voor advies en handige tips.

Een erkend gastouderbureau is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de kinderopvang, de naleving van het pedagogisch beleidsplan en de inname van de Verklaring omtrent het Gedrag.
Leest u ons pedagogisch beleidsplan eens rustig door. Dan weet u waar wij voor staan. U krijgt bij het kennismakingsgesprek een exemplaar van ons pedagogisch beleidsplan.

Wij maken voor de kwaliteit gebruik van de officiële risico- en gezondheidsinventarisatie.
Hierbij beoordeelt onze consulente het huis, de inrichting en de tuin op een aantal aspecten: veiligheid, hygiëne en ruimte voor kinderen. Onze consulente begeleidt op de opvanglocatie bij het opstellen van een actieplan om eventuele aandachtspunten te verhelpen.
Zo kunt u er vanuit gaan dat aan alle voorwaarden voor goede veilige kinderopvang wordt voldaan.

De GGD controleert ons gastouderbureau namens de Gemeente en beoordeelt of we voldoen aan de wettelijke regels. Het inspectierapport van de GGD is openbaar en u kunt het meest recente verslag hier nalezen.

Waar mensen werken, kunnen mensen fouten maken. Natuurlijk proberen we dit zoveel mogelijk te voorkomen.
Als u toch tegen iets aanloopt dat naar uw mening verbetering behoeft, maak dit dan bespreekbaar met uw gastouder en/of het gastouderbureau. Verloopt dit onverhoopt niet naar wens? Dan is het goed om te weten dat GOB Ma d’r Lief is aangesloten bij De Geschillencommissie. Meer informatie hierover vindt u op op de website van Klachtenloket Kinderopvang of op  de website van De Geschillencommissie

 

Gastouderbureau Ma d’r Lief is actief in Nunspeet, Hulshorst, Vierhouten, Elspeet, Doornspijk, ‘t Harde, Elburg, Oldebroek, Epe e.o, Harderwijk, Hierden, Ermelo, Putten, Zeewolde