Over Ma d’r Lief

Even voorstellen…

Mijn naam is Tineke den Draak, eigenaar van Gastouderbureau Ma d’r Lief. Geboren op de Zuid-Hollandse eilanden, bracht de studie mij na het voortgezet onderwijs naar Den Haag. Hier volgde ik de opleiding HBO-J (jeugdwelzijnswerk), tegenwoordig bekend als Sociaal Pedagogische Hulpverlening.
Na deze opleiding was ik werkzaam in een kindertehuis op een groep voor 5-12 jarigen, die vanwege de moeilijke omstandigheden thuis, al dan niet tijdelijk, uit huis waren geplaatst.
Op een Medisch Kleuterdagverblijf werkte ik vervolgens met kinderen van 0-7 jaar die medische problemen hadden, maar ook andere problemen in de ontwikkeling konden hebben, zoals een autisme spectrum stoornis, ADHD en ADD e.d.

Toen onze eigen dochter naar school ging, besloot ik zelf ook weer naar school te gaan en volgde de PABO, waarna ik voornamelijk les heb gegeven in de onderbouw van de basisschool, zowel in het reguliere onderwijs als in het speciaal onderwijs.
In 2007 verhuisden we naar de Veluwe. Na de uitdagingen jeugdhulpverlening en basisonderwijs, besloot ik in 2010 de uitdaging kinderopvang aan te gaan. Ik startte met Gastouderbureau Ma d’r Lief en tot op de dag van vandaag doe ik dit werk met veel enthousiasme.

Het Gastouderbureau bemiddelt niet alleen tussen ouders die opvang zoeken voor hun kind en de gastouder, maar ouders en gastouders kunnen ook steeds op de ondersteuning van het Gastouderbureau rekenen. Zowel op pedagogisch als op praktisch gebied. De opvang van (jonge) kinderen in een huiskamersituatie heeft mijn hart. Voor jonge kinderen is immers alles nieuw en een huiskamer lijkt meer op thuis dan andere vormen van kinderopvang.

Dit geeft de kinderen de rust en de veiligheid die zij nodig hebben om de wereld om hen heen te ontdekken. De gastouder helpt hen hierbij en zij kunnen hiervoor weer op de begeleiding van het Gastouderbureau rekenen.

Een gastouder is niet zomaar een oppas, gastouderopvang is een professionele vorm van kinderopvang, die met veel liefde en warmte door de gastouders geboden wordt.
En dit wordt door Gastouderbureau Ma d’r Lief met evenveel liefde en warmte begeleid!

 

 

 

 

contact