Gastouders

Als gastouder heb je een goede bron van (bij)verdiensten.
Met als richtlijn een tarief van € 6,48 per uur per kind, hebben sommige gastouders er zelfs een volledig inkomen aan!
Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat 60% van de ouders de kinderopvang het liefst door een gastouder laat verzorgen?
Er is dus altijd veel vraag naar gastouders! En zeker is deze tijd, ontdekken veel ouders de voordelen van gastouderopvang: aan de ene kant de geborgenheid van de huiskamersfeer en aan de andere kant het voordeel van het betalen per uur!
Bovendien is het gastouderschap goed te combineren met de zorg voor je eigen kinderen en heb je als zelfstandig ondernemer veel vrijheid om b.v. zelf te bepalen welke dagen u wilt werken.

Maar gastouder worden is niet zomaar iets.
De belangrijkste kwaliteiten van een gastouder zijn dat je van kinderen houdt en het leuk vindt met kinderen op te trekken en voor ze te zorgen.
Als dat zo is, voldoe je aan de belangrijkste basisvoorwaarden om een goede gastouder te zijn.
Maar de overheid stelt nog een aantal aanvullende opleidingseisen, want gastouderopvang is een volwaardige en professionele vorm van kinderopvang.
Om als gastouder geregistreerd te kunnen worden in het Landelijk Register Kinderopvang heb je minimaal het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 nodig. Daarnaast beschik je over een geldig en door de overheid voor de gastouderopvang geaccepteerd certificaat voor Eerste Hulp aan Kinderen.

Wil je weten of je aan die voorwaarden voldoet?
Informeer bij Gastouderbureau Ma d’r Lief of je wellicht één van de diploma’s hebt die vrijstelling geven voor deze opleidingseis en welke EHBO certificaten geaccepteerd worden.

Wanneer je gastouder bent bij GOB Ma d’r Lief zorgen wij ervoor dat je Eerste Hulp aan Kinderen Certificaat geldig blijft. Je kunt daarvoor kosteloos de herhalingstrainingen volgen die 2 keer per jaar worden aangeboden.
De gastouders van Gastouderbureau Ma d’r Lief worden  ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang. Naast een geldig diploma en EHBO Certificaat, heb je daarvoor ook een Verklaring omtrent het Gedrag nodig.

Als gastouder kun je op Gastouderbureau Ma d’r Lief blijven rekenen. Als de opvang van start gaat blijven wij betrokken geven regelmatige ondersteuning. Maar we maken ook je administratie eenvoudig door ons handige on-line urenregistratie systeem.
Dat scheelt heel wat werk!

GOB Ma d’r Lief heeft ook een collectieve WA verzekering voor haar gastouders. Als gastouder hoef je daar geen premie voor te betalen en toch bent je goed verzekerd aan het werk. Een geruststellende gedachte…

Kortom: Bij Gastouderbureau Ma d’r Lief mag je op een degelijke ondersteuning rekenen.
Wij verwelkomen u graag als gastouder!
Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden of lees verder op de pagina Vacature Gastouder.