Gastouders

Als gastouder hebt u een goede bron van (bij)verdiensten.
Met als richtlijn een tarief van € 5,52 per uur per kind, hebben sommige gastouders er zelfs een volledig inkomen aan!
Wist u dat uit onderzoek is gebleken dat 60% van de ouders de kinderopvang het liefst door een gastouder laat verzorgen?
Er is dus altijd veel vraag naar gastouders! En zeker is deze tijd, ontdekken veel ouders de voordelen van gastouderopvang: aan de ene kant de geborgenheid van de huiskamersfeer en aan de andere kant het voordeel van het betalen per uur!
Bovendien is het gastouderschap goed te combineren met de zorg voor uw eigen kinderen en hebt u als zelfstandig ondernemer veel vrijheid om b.v. zelf te bepalen welke dagen u wilt werken.

Maar gastouder worden is niet zomaar iets.
De belangrijkste kwaliteiten van een gastouder zijn dat hij of zij van kinderen houdt en het leuk vindt met kinderen op te trekken en voor ze te zorgen.
Als dat zo is, voldoet u aan de belangrijkste basisvoorwaarden om een goede gastouder te zijn.
Maar de overheid stelt nog een aantal aanvullende opleidingseisen, want gastouderopvang is een volwaardige en professionele vorm van kinderopvang.
Om als gastouder geregistreerd te kunnen worden in het Landelijk Register Kinderopvang hebt u minimaal het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 nodig. Daarnaast beschikt u over een geldig en door de overheid voor de gastouderopvang geaccepteerd certificaat voor Eerste Hulp aan Kinderen.

Wilt u weten of u  aan die voorwaarden voldoet?
Informeer bij Gastouderbureau Ma d’r Lief of u wellicht één van de 120 diploma’s heeft die vrijstelling geven voor deze opleidingseis en welke EHBO certificaten geaccepteerd worden.

Hebt nog geen Gastouderdiploma? Informeer dan bij GOB Ma d’r Lief welke mogelijkheden er zijn om dit diploma te gaan halen.

Wanneer u gastouder bent bij GOB Ma d’r Lief zorgen wij ervoor dat uw Eerste Hulp aan Kinderen Certificaat geldig blijft. U kunt daarvoor kosteloos de herhalingstrainingen volgen die 2 keer per jaar worden aangeboden.
De gastouders van Gastouderbureau Ma d’r Lief worden  ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang. Naast een geldig diploma en EHBO Certificaat, hebt u daarvoor ook een Verklaring omtrent het Gedrag nodig.

Als gastouder kunt u op Gastouderbureau Ma d’r Lief blijven rekenen. Als de opvang van start gaat blijven wij betrokken geven regelmatige ondersteuning. Maar we maken ook uw administratie eenvoudig door ons handige on-line urenregistratie systeem.
Dat scheelt u heel wat papierwerk!

GOB Ma d’r Lief heeft ook een collectieve WA verzekering voor haar gastouders. Als gastouders hoeft u daar geen premie voor te betalen en toch bent u goed verzekerd aan het werk. Een geruststellende gedachte…

Kortom: Bij Gastouderbureau Ma d’r Lief mag u op een degelijke ondersteuning rekenen.
Wij verwelkomen u graag als gastouder!
Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.